Bedrijven

Het belang van een gezonde werkomgeving

De helft van de Nederlandse bevolking heeft overgewicht en zelfs 10% lijdt aan ernstig overgewicht (obesitas). Overgewicht wordt een steeds groter maatschappelijk en economisch probleem. De kosten van het ziekteverzuim door overgewicht bedraagt ongeveer 600 miljoen euro. In veel bedrijfsrestaurants zijn ongezonde producten te vinden die bewust, maar vaak ook onbewust worden gegeten.

Een verantwoord bedrijfsrestaurant

Carlijns Voedingsadvies helpt u graag om een ‘gezondere werkomgeving’ te creëren. Een gekwalificeerde diëtist/voedingsdeskundige kan uw bedrijfsrestaurant doorlichten en praktische aanbevelingen geven voor een gezond, gebalanceerd, gevarieerd en smaakvol voedingsaanbod.

Buffet

De voedingsdeskundige inventariseert het huidige aanbod in uw bedrijfsrestaurant, kantine en drank- en snackautomaten. Vervolgens worden de producten beoordeeld naar:

  • Voedingswaarde;
  • Variatiemogelijkheden;
  • Balans van ‘voorkeursproducten’ en ‘uitzonderingsproducten’;
  • Behoeftes en wensen van u en uw personeel.

Er zal een advies worden gemaakt met hierin praktische aanbevelingen voor de optimalisering van het voedingsaanbod. Van belang is dat zoveel mogelijk mensen betrokken worden bij de implementatie hiervan, zoals o.a. de verantwoordelijke kok, cateraar en inkoper. Er zal geen standaardadvies worden gegeven, aangezien ieder bedrijf uniek is met een eigen ‘cultuur’ en de aanpak is hierom nooit hetzelfde. Een onderdeel van het advies is dat er een diëtist aanwezig zal zijn tijdens de lunch om mensen te adviseren/motiveren om gezond te eten en om vragen van werknemers te beantwoorden.

Overige mogelijkheden

Wat Carlijns Voedingsadvies nog meer voor uw bedrijf en werknemers kan betekenen:

  • Individuele begeleiding van uw werknemers, waarbij intensieve begeleiding, maar daarnaast zelf-management voorop staat;
  • Het geven van voorlichtingen over voeding & gezondheid op locatie;
  • Het geven van workshops, eventueel in samenwerking met de bedrijfsarts en fysiotherapeut

Er kan altijd contact worden opgenomen bij vragen of voor het maken van een geheel vrijblijvende afspraak.