bloed test

EMB – bloedtest

Ben je benieuwd of jouw gehaltes aan vitamines, mineralen en omega 3 vetzuren voldoende zijn in jouw lichaam? Of heb je bijvoorbeeld onbegrepen klachten waar je zelf of via de huisarts geen oplossing voor hebt?

Bij Carlijns Voedingsadvies is er de mogelijkheid om een EMB-bloedtest te laten doen.

Wat is een EMB-bloedtest

De EMB-bloedtest is een testmethode waarbij er door middel van een vingerprik capillair bloed wordt afgenomen. Het bloed wordt vervolgens onderzocht. Bij dit onderzoek wordt dan met zowel een reguliere als complementaire bril gekeken naar het ingestuurde bloed en het eerder opgetekende (klinisch) verhaal van jou als cliënt. Ook wordt gecontroleerd op een aantal complementaire waardes. Deze testmethode geeft een uitslag waarbij de bloedwaarden van rode en witte bloedcellen, maar ook trombocyten (hematologisch bloedonderzoek) worden weergegeven. Verder geeft de testmethode inzicht in optimale waardes qua vitaminen en mineralen en eventuele absolute tekorten.

Voor wie is de test geschikt?

De test is voor iedereen geschikt. Zelfs bij baby’s kan de test worden gedaan, maar dan zal er i.p.v. bloed slijm uit de wangen worden afgenomen met een wattenstaafje.

Rondom de zwangerschap is de test ook zeker aan te raden. Er wordt dan op het formulier aangegeven dat je zwanger bent, wilt worden of bijvoorbeeld borstvoeding geeft.

Kosten

De kosten van dit bloedonderzoek zijn €100,- en daarnaast wordt een uur gedeclareerd bij jouw zorgverzekeraar voor het advies (zit in het basispakket, maar gaat wel van het eigen risico af). Indien je een uitgebreide intake wilt dan zal hier ook een uur voor worden gedeclareerd. Met de uitslag heb je een goed beeld van hoe het met jouw gezondheid is gesteld en wat je er eventueel aan kunt doen om dit te verbeteren. 

Heb je interesse? Neem dan contact op zodat er snel een afspraak gemaakt kan worden.