immuum systeem

Hoe kun je jouw immuunsysteem verhogen?

In de herfst en de winter zijn mensen sneller ziek. Een belangrijke oorzaak is dat er geen vitamine D meer wordt aangemaakt door middel van de zon en hierdoor het gehalte in het lichaam naar beneden gaat. Door deze vitamine aan te vullen door het slikken van een supplement kan een hoop voorkomen worden. Er zijn nog veel meer producten die aan te raden zijn om jouw immuunsysteem een boost te geven.

Voeding 

Probeer zo min mogelijk geraffineerde koolhydraten binnen te krijgen als wit brood, witte pasta, koekjes en producten met suikers. Beperk daarnaast de inname van (light) frisdranken en alcohol, want jouw lichaam ziet dit als vergif en de lever moet hierdoor hard werk en kan worden aangetast.

Verse groenten en fruit zitten vol antioxidanten. Deze antioxidanten halen als het ware schadelijke stoffen uit jouw lichaam. Neem bij voorkeur minimaal 200 gram fruit per dag en 300 gram groente. Dit klinkt misschien veel, maar met een appel, banaan, rauwe wortels, tomaatjes overdag en bijv. broccoli bij het avondeten, dan haal je dit al.

Naast verse groenten en fruit is voeding rijk aan omega 3 vetzuren zeker aan te raden. Vette vis zoals zalm/makreel/haring/sardines en avocado’s zitten bomvol met deze vetzuren. Neem bij voorkeur ook iedere dag een handje ongezouten en ongebrande noten om nog meer omega 3 binnen te krijgen.

Supplementen

Supplementen die met name in de herfst en de winter aan te raden zijn:

  • Vitamine C: een zuurvrije, bijv. in de vorm van calcium- of magnesiumascorbaat
  • Vitamine D3: in de vorm van cholecalciferol (minimaal 25 ug per dag / 1000 IE)
  • Curcuma: als C3 complex met zwarte peper voor een goede opname
  • Zink: in de vorm van zinkbisglycinaat
  • Probiotica: een kuur van ongeveer een maand
  • Multivitamine: een goede multivitamine is het hele jaar door aan te raden

Heb je vragen over welke vorm/welk merk goed voor je is? Neem dan contact op.