waterfilter

Is ons drinkwater gezond?

Veel Nederlanders denken dat het drinkwater dat uit onze kraan komt, gezond is. Het is juist dat het Nederlandse leidingwater vrijwel het beste is ter wereld, maar dat wil helaas nog niet zeggen dat het daadwerkelijk ook gezond is. In andere landen wordt er een grote hoeveelheid chloor toegevoegd waardoor wordt geadviseerd om dit niet te drinken. Ons water bevat vaak een kleine hoeveelheid hiervan en daarnaast slechte stoffen als zware metalen (zoals kwik en lood), hormonen, medicijnresten en bestrijdingsmiddelen.  Een deel hiervan wordt gefilterd, maar er blijven helaas veel schadelijke stoffen achter.

Waterfilters

Steeds meer mensen zijn zich bewust van de minder goede waterkwaliteit en gebruiken hiervoor een waterfilter. Het meest populaire is de filter van het merk Brita. Deze filtert helaas vrijwel alleen de kalk uit het water en door de filterkwaliteit blijven er veel bacteriën achter in de filter zelf. Het gebruik van deze filter wordt dus zeker niet aanbevolen.

Wil je een kleine praktische waterfilter die je bijvoorbeeld ook mee kunt nemen op vakantie? De Zerowater filter is dan zeker aan te raden. Deze bevat ook een tds-meter waarmee de kwaliteit van het water wordt gemeten en makkelijk af te lezen is wanneer de filter vervangen moet worden. Het is met deze filter wel het geval dat ook de goede mineralen eruit worden gehaald. Dit is echter door een supplement en goede voeding prima aan te vullen.

Heb je een gezin met meer dan 2 personen dan is een grotere waterfilter te adviseren. De Berkey en Aqualine zijn hiervoor erg geschikt. Alle goede mineralen blijven hierin behouden en zelfs slootwater kan hiermee worden gefilterd. De filter van Berkey hoeft slechts 1x in de 10 jaar te worden vervangen.

Wil je werken aan jouw gezondheid en dan is de inname van goed water een hele belangrijke stap. Je krijgt al snel 1.5L water binnen (ook van koffie en thee) en wanneer dit allemaal gefilterd is scheelt het een hele hoop slechte stoffen die je binnenkrijgt!