Veel mensen denken dat 30+ kaas uit 30% vet bestaat en 48+ kaas uit 48% vet. Dit klopt echter niet. Het vetpercentage wordt namelijk uitgedrukt als percentage van de droge stof. Als voorbeeld bestaat jonge kaas gemiddeld uit 45% water en voor 55% uit droge stof, waaronder vetten, eiwitten, vitamines en mineralen. 48+ kaas betekent dat 48% van 55% uit vet bestaat, dit komt neer op 26% vet. Bij het rijpen van kaas neemt het vochtgehalte af en de droge stof toe. Oude kaas is hierdoor relatief vetter.
Dit vind je misschien ook leuk...
Tegenwoordig worden kinderen grootgebracht met een grote inname van suikers. Suiker is gif voor het lichaam, maar veel volwassenen zijn zich hier […]
Pindakaas is voor veel kinderen en volwassenen een favoriet broodbeleg. Men denkt vaak dat dit gezond is, maar klopt dat wel? Pinda’s […]
Veel Nederlanders denken dat het drinkwater dat uit onze kraan komt, gezond is. Het is juist dat het Nederlandse leidingwater vrijwel het […]
Door het nemen van eiwitshakes kan men teveel calcium binnenkrijgen. Het risico wordt gelopen dat het niet goed opgenomen wordt (daar heb je […]